Friday, 25 September 2009

Vit indier förför med hindi som bryter på tamil

Courtesy of UTV Motion Pictures

Indiska pressen kunde inte få nog av Kalki Koechlin när filmen Dev.D. öppnade på bio i början av året. Inte nog med att hon ser ut som en quirky ung Julia Roberts, hennes livshistoria är ganska unik. Uppväxt i ett hippiekollektiv med sina franska föräldrar i södra delstaten Tamil Nadu, gick Koechlin på katolsk flickskola innan hon bröt sig in i film- och scenbranschen. I Dev.D. spelar hon en ung tonåring vars pojkvän filmar henne när hon ger honom oralsex och sen sprider videon via MSS till alla deras vänner. And beyond. I filmen får detta förödande konsekvenser för familjen och Chanda, som rollfiguren heter, slussas in i sexindustrin.

Dev är namnet på den manliga huvudrollen, en rik jordbrukares son som varit kär i betjäntens dotter sen barnsben. Som följd av den farliga kombinationen av lust, skvaller och lögn blir det inget färgsprakande bröllop för Dev och Paro. De få kontakter de haft när han studerat i England sträcker sig inte längre än att hon skickar ett kort på hennes bara axlar, med antydan av urringning, på posten, men hon döms hårt för att ha visat vad hon vill. Dev åker till stora, skitiga huvudstaden, Paro gifter sig med en tråkig äldre man.

I fyllan lyckas Dev ramla in i Chandas bordell, där hon förför kunder med rollspel och en blandning av franska, engelska och hindi som Koechlin fick lära sig för filmen.

Jag intervjuade henne som del av en större artikel om unga kvinnor i Indien åt RFSUs tidning Ottar. Available now at newsstands everywhere.Att intervjua Kochlin var otroligt roligt. Hon är öppen och smart och har sett från insidan ut hur Indien förändrats så snabbt de senaste tio åren. Som "vit indier" har hon ett intressant perspektiv. Jag lägger upp hela intervjun här om en liten stund.

1 comment:

  1. Kul och intressant! looking forward to hearing all about it. I NYC nu och njuter livet. Ses snart över en kopp chai, kramar!

    ReplyDelete